dimarts, 24 de novembre del 2015

PREMIS CAPITAL DE LA SARDANA 2015



PREMIS CAPITAL DE LA SARDANA 2015

Sala Mozart 
Calella
20 de novembre de 2015 


El president de la Confederació Sardanista de Catalunya, dona la benvinguda als assistents a l'acte i felicita als guardonats encoratjant-los a seguir endavant, sobretot formant i guiant les noves generacions. També ha tingut una menció especial de solidaritat amb les víctimes i familiars dels actes terroristes dels últims dies.


En la presentació de Mollerussa, Capital de la Sardana 2016, l'alcalde     Marc Solsona, ha explicat els principals objectius de la Capitalitat     i ha destacat les principals activitats previstes. Així, i sobresurten l'exposició "70 Anys de sardanes a Mollerussa". " "70 Anys de l'Agrupació", la cloenda dels cursos del projecte educatiu sardanista del Saltem i Ballem infantil o el 37è Aplec de la Sardana de Mollerussa, entre d'altres.


               Moment en el que la presentadora de l'acte, Rut Martínez i el
                 Coordinador del Projecte Capital de la Sardana, Víctor Sallés,
        donen a conèixer Figueres, Capital de la Sardana 2017. 


El regidor de Cultura  Popular de l'Ajuntament  de  Figueres, Quim Felip, ha presentat  un  projecte que  es basarà  en  la commemoració  del bicentenari del naixement del músic i  estructurador de la sardana moderna, Pep Ventura. També es potenciarà l'Aplec i les ballades habituals i es recuperarà l'Aplec de la Salut de Terrades. 


Tot seguit la cobla Capital de la Sardana, creada expressament amb diversos músics  
per a esdeveniments especials com aquest, han interpretat les sardanes Serra amunt
d'Enric Morera i Sardanes a Mollerussa d'en Josep Capell, sota la direcció de Francesc Cassú.   


LLIURAMENT DE PREMIS I MEDALLES



PREMIS






MEDALLES



Aspecte de la platea de la Sala Mozart, plena de gom a gom.


Cloenda de la cerimònia a càrrec de l'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini,  destacant els 65 anys d'Agrupació Sardanista i els 88 aplecs que el  converteixen en el degà  de Catalunya. També ha tingut un record molt emotiu per el traspàs del president Josep Riera que malauradament ens va deixar aquest any. Finalitzant amb un "SOM I SEREM PAÍS, SOM I SEREM GENT CATALANA" 


Un  present de  la ciutat  de Calella, a les ciutats de Mollerussa
 i Figueres, d'unes litografíes del pintor i escultor Jordi Alcaraz,


Segona intervenció de la cobla Capital de la Sardana interpretant les peces següents: "Quatre miniatures" de Manel Oltra; "La màgia de les Torretes" de Francesc Cassú i la suite composta  per 
 a tres tenores, "Trincameró" de Joan Lluís Moraleda. Finaltzant el concert amb la sardana  de Jordi  Feliu, "Calella, Capital de la Sardana".


     Els solistes de tenora, Jordi Molina, Jaume Vilà
     i  Ferran Miàs, amb el director  Francesc Cassú.



Foto de família dels guardonats amb les autoritats.

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Moltes gràcies en nom de l'Agrupació Sardanista de Mollerussa. Restem a la vostra disposició per tot alló que necesiteu.

MONTSERRAT MAUNÉ ROCA ha dit...

Moltes gràcies també en nom del Foment de la Sardana Pep Ventura. Un excellent reportatge.

Montserrat ha dit...

Moltes felicitats ,avi botet : un premi mol merescut ,ets tot un professional de la fotografia!!!!!! Amb als teus reportatges).I al teu bloc passarà a la historia de la sardana per tota la informació que ens fas arribar una abraçada!!!!!! Montserrat

Related Posts with Thumbnails