dijous, 21 de juliol del 2016

ARTÉS - CONCERT DELS 50 ANYS



AMICS DE LA SARDANA D'ARTÉS

CONCERT dels 50 ANYS 
presentació del doble CD de sardanes

Sala 2 de gener (Cal Sitjes)
16 de juliol de 2016 


   Cobla Berga Jove - Director: Robert Agustina i Busquets
   Cobla La Principal de la Bisbal - Director: Francesc Cassú i Jordi 

PROGRAMA


Espectaculars Ferran Miàs i Jordi Carreras interpretant la difícil sardana
 composada per a dos tenores de Ricard Viladesau, "Tenores flamejants".

 
 Molt  aplaudit  el  jove Joan Serra,  primer tible  de la cobla  Berga Jove,
 per la interpretació de la sardana de lluïment "Record" d'Enric Barnosell.


Diferents  moments  de l'estrena de la sardana "Puntejant  els  50" del compositor i ex director de la cobla bisbalenca, mestre Josep Cassú, dirigeix la cobla el mateix autor.


"Virgiliana", és una sardana del mestre Manuel Oltra, composta per a dues cobles amb la característica de que els músics de les dues cobles no es barreigen per tocar-la, mantenen les seves posicions i així creen uns efectes d'eco amb sensacions estereofòniques.


En nom dels Amics de la Sardana d'Artés, la Marina, agraeix a tots els que han fet possible aquest 50 anys sardanistes, als socis, cases comercials, empreses, amics i simpatitzants de la sardana d'Artés. També ha tingut un record per les persones que han estat vinculades a l'Entitat i que per motius diversos avui no son aquí, alguns d'ells ja traspassats.
En les seves paraules, l'alcalde de l'Ajuntament d'Artés Sr. Josep Candàliga, després de donar la benvinguda als assistents agraint la seva presencia  a felicitat als Amics de la Sardana d'Artés per aquest 50 anys ininterromputs fomentant i fent difusió de la sardana com a fet cultural i tradicional del  nostre país i que per molts anys continueu amb la mateixa il·lusió que teniu. Moltes gràcies a tots.


Concert presentat  amb gran  professionalitat per
l'amiga Fina  Espinalt, en la imatge ens mostra el
nou  doble CD de  totes  les sardanes demanades
 per  l'entitat  i  estrenades  a la  població  d'Artés. 


Celebració del cinquantenari amb cava i borregos del Sant Pare d'Artés.


Imatges  de la segona estrena  del concert, "Artés, sardanes  i amics"
del compositor i primer tible de La Principal de la Bisbal, Lluís Pujals.


Sardana  "Vora el niu"  d'Enric Sans, interpretada  amb totes 
les  seves variacions pel virtuós del flabiol, Pere Rabasseda.


Una de les sardanes de conjunt, dirigida per Francesc Cassú.


Per gentilesa de l'organització als components de les dues cobles se'ls ha obsequiat amb unes roses que es poden veure penjades als faristols. Dirigeix les cobles, Robert Agustina.


Francesc  i  Josep  Cassú, 39 anys  d'història  en
 la direcció de la cobla La Principal de la Bisbal.


Amb aquestes imatges de diferents moments del concert, volem afegir la nostra felicitació als Amics de la Sardana d'Artés per aquest 50 Anys fent difusió de la sardana, organitzant ballades, concerts, aplecs i el famós  Sarau Artesenc conegut arreu de Catalunya,. PER MOLTS ANYS AMICS.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Un gran reportatge in millorable-felicitats a les dues cobles ,principal ment la cobla, Berga Jove i la ,Bisbal sempre son professionals . la sardana de estrena . ( PUNTEJANT ELS 50 ) Jo penso que la ballarem molt es maca i molt balladora . moltes gracies als organitzadors ,es taba tot per molt be , la llàstima que faltava una mica mes de gen ,i no saben lo que es ban perdé . visca la sardana .una abraçada Montserrat

Anònim ha dit...

Com sempre, els reportatges de l'Avi Botet son impecables. Si un no hi pot anar, només has d'esperar al reportatge d'en Botet per imaginar-te que hi eres present. Em crec que va ser un molt bon Concert.
Carles

Related Posts with Thumbnails