dimecres, 10 d’agost del 2016

APLEC DE LA SARDANA DE RIBES DE FRESER



31è Aplec de la Sardana del Pirineu

Ribes de Freser  
7 d'agost de 2016


     Cobles:  Ciutat de Girona, Jovenívola de Sabadell i Marinada


L'ombrívola i fresca plaça del Mercat, al costat del riu Freser, plena a vesar.


El meu agraïment a la cobla Marinada i molt especialment als dos solistes de fiscorn, Martí Fontclara i Dani Navarro, per dedicar-me la interpretació de la sardana d'Enric Vilà, "Cap d'estopa", lluïment de dos fiscorns amb tema i dos variacions.


Estrena de la sardana "La Vall de Ribes" del compositor Josep Coll i Ferrando. Imatges del moment de l'estrena i del lliurament d'un record de mans de l'alcalde Sr. Marc Prat, acompanyat del regidor de Cultura i president de la Junta d'Amics de la Sardana, Sr. Cosme Damià Moreno. La presentadora de l'acte, Sra. Mercè Planas, llegeix la inscripció de la placa que diu el següent: A Josep Coll i Ferrando amb tot l'agraïment per les teves obres, i en especial la Sardana "La Vall de Ribes", ella i el teu nom, ressonaran i formaran part d'aquesta Vall, doncs sempre estaran dins del cor de tots els Ribetans.
Amics de la Sardana. Ribes de Freser, 7 d'agost de 2016 


Un dels actes més emotius a estat el merescut reconeixement al compositor de sardanes ribetà, Joan Paret Pla (1924-1947) autor de les sardanes, Anant a Núria; Cants vora el Freser; La Vall Fosca i Ribetana. Després dels parlaments, les autoritats han fet lliurament  a la seva neboda Maria, un record commemoratiu.
Acte seguit les tres cobles conjuntament han interpretat una de les seves peces més emblemàtiques, "La Vall Fosca" sardana tot un himne de l'Aplec de Ribes.

Foto-Galeria



1 comentari:

Unknown ha dit...

Moltes gràcies pel vostre reportatge del 31è Aplec de la Sardana de Ribes de Freser, per la nostra Junta va ser tot un honor poder preparar-ho tot, perquè l'Homenatge a Joan Paret Pla, pensem que n'era molt merescut i esperat pels sardanistes i vilatans de Ribes de Freser. També el nostre agraïment a en Josep Coll i Ferrando per la composició de la magnífica sardana "La Vall de Ribes" i que està dedicada a la nostra Vall.

Cosme Damià Moreno
President de l'Associació Amics de la Sardana de Ribes de Freser

Related Posts with Thumbnails