dilluns, 28 de novembre del 2016

PREMIS CAPITAL DE LA SARDANA


MOLLERUSSA CAPITAL DE LA SARDANA

 premis capital de 
la  sardana  2016

Teatre l'Amistat
Mollerussa 
25 de novembre de 2016 


Resum del nou projecte musical de Jordi Molina, "Matèria del temps"


Presentació a càrrec de Rut Martínez.


Salutació i benvinguda del president de la Confederació Sardanista
 de  Catalunya,Sr. Joaquim  Rucabado  a tots  els  assistents  a l'acte.

 
PRESENTACIÓ DE FIGUERES CAPITAL DE LA SARDANA 2017



Pel que fa a la presentació de Figueres com a Capital de la Sardana 2017, l’alcaldessa Marta Felip ha desvelat les activitats principals de la ciutat empordanesa. Així es tracta d’un projecte basat en la commemoració del bicentenari del naixement del músic figuerenc, i creador de la sardana moderna, Pep Ventura. La celebració servirà per reivindicar la vida i obra d'un músic clau per a la ciutat i, alhora, recuperar la història d'una cultura popular que per a la societat del segle XIX va contribuir en l'avenç i el progrés de la Catalunya contemporània.





L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha destacat que hi haurà activitats a Andalusia, Catalunya Nord i Romania i que “la sardana és inherent a Figueres, una activitat social i cultural impossible de dissociar de la història de la ciutat” i “un emblema cultural d'àmbit nacional”. L'alcaldessa ha explicat que el pes principal de la programació i activitats anirà a càrrec del Foment de la Sardana Pep Ventura, i que s'està treballant per a que l'any vinent totes les entitats i sectors de la ciutat “vibrin al so de la cobla i del que significa" i per a difondre arreu el missatge que “la sardana és una manifestació cultural de primer ordre, actual, i signe inequívoc de la nostra identitat com a nació”.


NOMENAMENT DE LA CAPITAL DE LA SARDANA 2018

Instants després de la nominació de Montblanc, Capital de la Sardana 2018, el Coordinador del Projecte Capital de la Sardana, Sr.  Víctor Sallés, felicita al seu alcalde, Sr. Josep Andreu,  en presencia del director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya, Sr. Lluís Puig.
 

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha declarat que “prenem la Capital de la Sardana 2018 com un repte”. També ha destacat que es tracta “d’un reconeixement al lligam de Montblanc amb la sardana: ja a principis del segle XX, amb l’expansió cap al sud de la sardana, amb l’organització d’un Aplec malgrat la dictadura de Primo de Rivera, o l’Aplec de l’any 1964 que en el context del franquisme va tenir conseqüències pels seus organitzadors, demostren el compromís de Montblanc amb la sardana i la cultura catalana”.



PREMIS CAPITAL DE LA SARDANA

MEDALLES AL MÈRIT


Parlament de l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, amb
 els tres  guardonats de  les  Medalles al  Mèrit Sardanista.



Diferents moments del concert dirigit per Jordi Molina.


Foto de família d'autoritats i guardonats.

Related Posts with Thumbnails