dilluns, 15 de maig del 2017

LA SARDANA DE L'ANY 2016


Confederació Sardanista de Catalunya

CONCERT FINAL
LA SARDANA DE L'ANY' 16

Teatre La Passió
Olesa de Montserrat 
13 de maig de 2017


La Gala ha comptat amb la presència de Lluís Puig, director general de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya; Pilar Puimedon, Alcaldessa d’Olesa de Montserrat; Xavier Rota, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat; Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya i Pere Salvador, president de l’Agrupació Cultural Folklòrica Olesa Sardanista.


Lliurament dels guardons als compositors finalistes.


Durant la primera part, hem pogut escoltar les 10 sardanes finalistes i les dues sardanes amb els Premis de la Crítica i Joventut, interpretades alternativament per les cobles La Principal del Llobregat i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.


 "Porta-la amb tu" Premi Popular de la Sardana de l'Any
L'esposa d'Olivier Marquès recull el premi.


Premi de la Crítica a la sardana "De Figueres a Port Lligat", del director d'orquestra, Antoni Ros-Marbà (recull el premi Josep Maria Serracant)  i el Premi Joventut a "Sardana núm. 5" de Xavier Ventosa.
L'accèssit del Premi Popular ha estat per a "Els rossinyolets de l’àvia" de Lluís Pujals, i "Lo pont de Balaguer", de Daniel Gasulla, accèssit del Premi de la Crítica.
 
   Les sardanes guanyadores i els seus accèssits.


Interpretació de la sardana guanyadora del Premi Popular de La Sardana de l'any, per les cobles La Principal del Llobregat i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. 


El Concert ha comptat amb l’estrena  dels arranjaments que ha fet el compositor Jesús Ventura per a dues cobles, cors, piano i percussió de diversos fragments de La Passió d’Olesa de Josep Maria Roma. A part de les citades cobles Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i La Principal del Llobregat, hi ha intervingut també l'Escolania i Cor Jove de la parròquia de Santa Maria d'Olesa de Montserrat i la Coral Sant Esteve de Sant Esteve Sesrovires.


 L'Esbart Olesà amb l'espectacle "Catalunya", en un brillant final de festa. 


Ballada de sardanes amb la cobla Vila d'Olesa.


Aquesta Final-Concert ha comptat amb una important assistència que gairebé ha omplert el Teatre de La Passió d’Olesa de Montserrat, cosa que demostra que el concurs de la Sardana de l’Any aixeca expectació i entusiasme dins del món del sardanisme, el que incentiva els músics a composar noves peces, estimula els joves compositors i ha de servir per assegurar la presència de la sardana dins de la societat cultural catalana. En aquest sentit, cada any les peces guanyadores i els seus autors passen a ser objecte d’una atenció preferent per part de totes les cobles i entitats sardanistes al llarg de l’any següent, programant-se en nombroses ballades, aplecs i concursos de sardana esportiva 






Related Posts with Thumbnails