diumenge, 2 de maig del 2010

APLEC DE SANTA PERPÈTUA DE MOGODA

Santa Perpètua de Mogoda


74 Aplec de la Sardana

Bosc de la Torre
2 de maig de 2010


Programa any 1928
El 24 d'abril de 1928, una colla de joves amics, decideix organitzar el primer Aplec a Santa Perpètua.
L'Aplec va ser tot un èxit de participació, va arribar gent amb tren, autocar, bicicleta a peu i fins i tot amb carro. Després de la missa del sardanista l'aplec va començar a la Plaça de l'Església amb la sardana "Toc d'oració de Pep Ventura, ( a partir d'aquell dia s'ha tocat sempre per iniciar els Aplecs) Tot seguit la gent es desplaçà cap al bosc de Mirapeix. A la tarda va ploure i els veins de Santa Perpètua van acollir els foranis donant-los aixopluc. La festa va continuar al Casino i al Patronat Parroquial fins l'hora de la sortida del tren.Programa any 2010
Cobles:
Montgrins, Sant Jordi -
Ciutat de Barcelona i
Jovenívola de SabadellLa guanyadora del concurs d'all i oli, amb
la
presidenta de l'Agrupació, Mercè Alsina.

La Mercè amb la Regidora de Cultura, Rosa Rovira.

Un dels molts atractius d'aquest aplec és la possibilitat de
coure carn a la brasa en barbacoes habilitades per l'organització.
Imatges de l'estrena de la sardana "Com escorça d'arbre" del compositor
i flabiolaire de la cobla Jovenívola de Sabadell Ferran Carballido. Aquesta
peça és un obsequi de l'Agrupació Sardanista Santa Perpètua a l'associació
Amics de Santiga en el seu 25è aniversari.

Imatges del concurs de colles improvisades en les que es pot
veure, el galop, l'exibició i les tres primeres colles classificades
.
Foto de familia de les colles: Coets, Cebetes i Cebellots.

Amb la sardana "Un racó de cel" interpretada de conjunt per
les tres cobles, ens acomiadem dels amics de Santa Perpètua
fins l'any vinen que amb salut, segur que i tornarem.
8 comentaris:

Àngels ha dit...

Dels 45 o 50 aplecs que assisteixo cada any amb el Botet, aquest és un dels que més m'agrada. Si tingués que puntuar un aplec segurament aquest fóra el que tindria millor valoració.
Un bon servei de bar a preus populars,barbacoes enceses pel que vulgui coure carn, aparcament a peu del bosquet i uns organitzadors i col-laboradors il-lucionats perqué tot surti a la perfecció.

Moltes felicitats a tots.

Àngels.

Família Alsina ha dit...

En nom de l'Agrupació Sardanista et donem les gràcies per la teva feina ben feta. Aquest reportatge mostra una mica tot el que va passar en el nostre Aplec.
Aprofitem per donar les gràcies a tots els que hi van assistir. Esperem retrobar-nos el proper any que celebrarem el 75 APLEC

Família Alsina ha dit...

La família Alsina vol agrair molt sincerament tot el reportatge i les ganes que tens de superar-te, demanant informació. Moltes gràcies pel comentari de l'Àngels. Quina sort vam tenir amb el temps.

Montse ha dit...

( No dic res nou) L'aplec de Santa Perpetua de Mogoda te una organització que no es pot igualar,el any 1928 va ser al primer i per lo que al Botet es va informar va ser un èxit per que amb Botet també fa feina . Be al de 2010 continua set un dels millors .
Es mol treballat tenen molta cura del jovent perquè al dia abans tenen una moguda per tot al jovent del poble , tempre als mes grans ens o pesem bomba.
Tan si plou com si fa sol pots coure la carn tot otenen controlat, i no to perdis tenim un servei de primes auxilis , i volten per al bosquet la guàrdia vigilant.
Per mols anys puguin continuar fen-lo junt amb . COETS,CEBETES, I CEBALLOTS.
Felicitats de tot cort una abrasadaaaaaaaaaaaaaaa.......Montse

Francesc Botet ha dit...

Amic Carballido, ampliant les fotografies de l'estrena de la teva sardana titulada "Com escorça d'arbre", podem veure en la teva particel·la que correspon al flabiol, que en lloc de "escorça", posa "l'escorça".
Ens podries aclarir quin és el titol correcte!

Gràcies Ferran.

Una abraçada

Carmen ha dit...

Portem un parell d'anys que no venim a l'aplec de Santa Perpetua, pero si que segueixo l'esdeveniment graçies al bloc de l'amic Botet , i aprofitant aquest bloc he de dir que..aquest es un dels aplecs en el que la gran familia sardanista es troba com a casa, una organitaçio impecable, sempre ben atesos i amb moltes ganes de fer la feina que sigui per la sardana, fan cursets, inclus han aconseguit que alguns dels fills dels organitzadors s'interesin per aquest mon i no nomes ballen sardanes, inclús aprenen música amb algun instrumen de cobla, un concurs de All i oli en el cual les cobles col-laboren fent a vegades de jurats(hi han alguns all i olis que piquennnnn) i per fí el concurs de colles improvisades (si no han cambiat) dues clasificaçions una de les colles de fora de Santa Perpetua i altra per les colles de la poblacio i colles de menuts i no tan menuts que disfruten ballan i escoltan la música.

FELICITATS FELICITATS

No cambieu mai crec que aneu per molt bon camí

Anònim ha dit...

Hola Sardanistes i amics, tots!
No tinc paraules per descriure l,Aplec de Santa Perpetua de Mogoda.
Ni per tots els seus organitzadors i col-laboradors, des de el més gran fins el més xic...Cal però corroborar tots els elogis que ja s'han dit en els altres comentaris que demostren l'entusiasme de tots
els que el vàrem gaudir .
Fixeu-vos bé, en les valoracions,
tothom us estima molt ,fins i tot
teniem els de "Dalt",des de el més
enllà, de la vostra part...
Contra tots els pronòstics de pluja
va fer un dia esplèndid per ballar
i gaudir de la festa ,molt i molt
lluida per cert...
Felicitats per la vostra tasca i molts petons per a tots .
Hortènsia h

Unknown ha dit...

La imatge de la joventut de les colles Coets, cebetes i ceballots és preciosa. Que maco veurel's ballar i disfrutar... I com omplen un aplec...! Felicitats nanos!

Related Posts with Thumbnails