dilluns, 19 de novembre del 2012

LLIURAMENT PREMIS CAPITAL DE LA SARDANA 2012



 
PREMIS
CAPITAL DE LA SARDANA  2012

Auditori de l'ONCE
16 de novembre de 2012


Recepció d'autoritats abans de començar l'acte del lliurament de premis.


   Imatge de les autoritats assistents a l'acte, (desquerra a dreta) el director del Centre de Promoció   de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Sr. Lluís Puig; el president de la Federació Sardanista de Catalunya, Sr. Joaquim Rucabado; el president de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya,Sr. Santi Ferrerfàbrega; el delegat territorial de l'ONCE a Catalunya, Sr. Xavier Grau; el consellerde Cultura de  la Generalitat de Catalunya, Sr. Ferran Mascarell; la  presidenta del  Parlament  de Catalunya,  Sra. Núria de Gispert; el coordinador de Capital  de  la Sardana,  Sr.Víctor Sallés; elpresident de l'Obra del Ballet Popular, Sr. Bartomeu Duran; el cinquè Tinent d'Alcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament  de Barcelona Sr. Jaume Ciurana; l'alcalde d'Arenys de Munt, Sr. Joan Manuel Ximenis i el direcrtor  de Barcelona Capital de l'ICUB , Sr. Carles Sala.(el gos pigall d'en Xavier Grau, es diu wic)



Presentació de la primera Capital de la Sardana 2013 per l'alcalde  d'Arenys de Munt,  Sr. Joan Manuel Ximenis i oficialització per el 5è Tinent d'Alcalde i regidor de Cultura  de l'Ajuntament de Barcelona, Sr. Jaume  Ciurana, de Barcelona Capital de la Sardana 2014.


 
Concert  a càrrec de la cobla Bisbal Jove sota la direcció de Xavier Molina.


MEDALLES AL MÈRIT


Medalla al Mèrit Sardanista: Pilar Rahola  i Martínez, Per la seva tasca de  reivindicació i al·lusió a la sardana al llarg de les seves intervencions públiques i col·laboracions a  mitjans de  comunicació; Medalla al Mèrit Musical: Marcel Sabaté i Reixach, per la seva  implicació en  el conreu i difusió de la sardana i la música de cobla, com a instrumentista de flabiol i tamborí, com a director de cobla i orquestra, com a compositor i arranjador i com a professor a  l'ESMUC  i al Conservatori de música Isaac Albéniz de Girona; Medalla al Mèrit de la Dansa Catalana: Josep Jiménez i Pinyol, per la tasca realitzada durant més de 50 anys en defensa de  la dansa tradicional catalana.


PREMIS CAPITAL DE LA SARDANA 

 

Premi a la continuïtat: Al concurs de colles sardanistes de Balaguer;Al concurs de colles sardanistes de Cervera; Al concurs de colles sardanistes  de Reus; Al  concurs de  colles sardanistes de Ripoll; L'Aplec de sardanes de la Bisbal d'Empordà; L'Aplec de sardanes de Sabadell; L'Aplec de sardanes d'Olot; i a L'Agrupació sardanista Santa Anna de Mataró. A tots pels seu 50è aniversari.

Premi  als  mitjans audiovisuals:  A ZEBA  produccions, i a Amunt Produccions per l'edició i difusió del documental La sardana, dansa  nacional de Catalunya? i a 8TV per la promoció que fa de la sardana i la música de cobla  amb l'emissió cada matí de l'espai 8X8.

Premi a la promoció i difusió: Al Club Super 3, per la promoció  de la sardana a les darreres edicions de la Festa dels Súpers i a l'ONCE, per l'edició del disc "Onze sardanes per l'ONCE" i el seu concert de presentació, i pels tallers i cursos de sardanes.


Als estudis i foment de l'estudi: Al recull educatiu Picacurts, que presenta  diversos jocs i recursos per educar amb i en la sardana;  A les iniciatives  renovadores: A l'Auditori de Barcelona , per la programació de la primera Temporada de Música per a Cobla, amb la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona com a protagonista. A la dedicació:A Alfred Abad i Gascón per la seva especial vinculació i dedicació des de fa més de 30 anys amb l'Agrupació Sardanista  Tarragona Dansa, en el camp del sardanisme de competició, així com per la incorporació al mon de la composició amb més d'una vintena de sardanes i altres arranjaments musicals per a cobla.


Foto-Galeria




Related Posts with Thumbnails