dimecres, 11 de maig del 2016

LA SARDANA DE L'ANY 2015



CONCERT FINAL 

LA SARDANA
 DE L'ANY 2015 

Centre de Congressos 
Andorra la Vella 
7 de maig de 2016 



       DINAR DE GERMANOR
A les 13h. dinar de germanor al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. (bufet lliure)

      BALLADA DE SARDANES
 
A les 15.30h gran ballada de  sardanes a la Plaça  del Poble amb una cobla formada per  músics que  al  llarg de 40 anys d'història  han passat per la cobla Jovenívola de Sabadell.


Han assistit a l'esdeveniment, entre altres personalitats, Daniel Pérez i senyora, president de l'Agrupació Sardanista Andorrana;  Lluís Puig, director de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural de la Generalitat de Catalunya; Montserrat Planelles, directora de Promoció Cultural i de Política Lingüística del Govern d'Andorra; Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Josep Viana, president de l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català.

CONCERT FINAL, LA SARDANA DE L'ANY                    

Presentació de l'acte a càrrec dels periodistes, Josep Baiges i Rut Martínez.


Imatge dels autors de les sardanes finalistes que van assistir al concert: Antoni Mas; Dani Gasulla; Rafel Guinovard; Alfred Abad; Carles Santiago; Joan Jordi Beumala; i Enric Ortí.

PRIMERA PART

Interpretació de les 10 sardanes classificades, amb la participació de dues cobles: l'actual Jovenívola de Sabadell, i una formació especial amb músics que han format part de la cobla Jovenívola de Sabadell durant els seus 40 anys d'existència.

ELS TÍTOLS DE LES SARDANES I ELS SEUS AUTORS
Aquestes obres s'han triat segons les votacions dels oients de les més de 30 emissores de ràdio que han retransmès les eliminatòries, juntament amb els vots recaptats mitjançant la web específica del concurs.

SEGONA PART

Estrena de l'espectacle  MÚSICA "ALLA CONTRA" del compositor Esteve Molero. Es tracta d'una peça per a cobla ampliada, cor i contralt narradora. Ha comptat amb la participació de la cobla Jovenívola de Sabadell, El Pont d'Arcalís, l'Orfeó Andorrà i el propi Esteve Molero com a creador del concepte i director musical.

PREMIS
 
   PREMI POPULAR  "Trenta i cinquanta a Bellvitge"  (Joan Jordi Beumala Sampons) 
   Accèssit   "Compartin emocions"  (Josep Coll Ferrando)

   PREMI DE LA CRÍTICA  "El silenci del Far"  (Jordi Molina Membrives)
   Accèssit  "La màgia de les Torretes"  (Francesc Cassú Jordi)


    PREMI JOVENTUT  "Amb 40 no en fem prou"  (Martí Fontclara Palomeras)
    Accèssit  "T'ho mereixes Joan"  (Xavier Tudela)

El jurat que ha triat els guanyadors dels Premis Joventut i de la Crítica l'integraven 6 músics de reconegut prestigi vinculats al mon de la cobla: Josep Maria Serracant, Joan Gibert, Bernat Castillejo, Joan Vila Safont i Joan Francesc Vidal.


Foto-Galeria Musical


També s'ha anunciat que la Final de La Sardana  de l'Any 2016 serà
Olesa de Montserrat, al Teatre de la Passió, dissabte 13 de maig  2017
Related Posts with Thumbnails