dissabte, 9 de juliol del 2016

APLEC COMARCAL D'OSONA



10è Aplec Comarcal d'Osona

Sant Pere de Casserres
Les Masies de Roda 

3 de juliol de 2016 

     Cobles:
     La Principal del Llobregat, Ciutat
     de Girona i Jovenívola de Sabadell  

10a edició de l'Aplec Comarcal d'Osona amb un gran èxit de participació i organització. L'Aplec se celebra cada any en un municipi diferent de la comarca amb la col·laboració del Consell Comarcal d'Osona, la Federació Sardanista de Catalunya i el municipi que acull l'Aplec.


Després d'un esmorzar popular, a les 10.30 ha començat una mostra de cultura tradicional catalana amb diferents balls protagonitzats  pel Contrapàs de Prats de Lluçanès i Prats de Molló, els Bastoners de Tona, la Dansa d'Alpens i l'Esbart dansaire Sant Genís de Taradell entre altres.


                                       Presentador: Jordi Saura, director i presentador
                                       dels programes Esperit  de Festa i Sardanes 94.6
                                       que s'emeten a Ràdio Sabadell.


      A les 12.00 audició de sardanes amb la cobla Ciutat de Girona i estrena 
      de la sardana "Carolina i Francesc" de Maria Teresa Monclús.
       
  
Seguidament dinar de germanor a l'interior del restaurant  Monestir i
   a la carpa habilitada per a la ocasió, el menú i el preu era el mateix.  


Els solistes de les sardanes de lluïment: Jordi Vilaró (tible) 
Josep  Coll  (tenora)  Denis  Rojo i Queralt  Serra  (flabiols). 


Lliurament de plaques d'agraïment als compositors de les sardanes estrenades a l'Aplec: a Carles Santiago per "Sant Pere de Casserres"; a Jordi Vilaró per "L'abat Acfred" i a Maria Teresa Monclús per "Carolina i Francesc"

     Homenatges
A Josep Verdaguer i Freixas, per la seva dedicació dirigint i presentant el programa de Ràdio Roda, "Café i Sardanes" tots els dimecres a la tarda durant 12 anys i prop de 600  programes emesos.
A Salvador Saumoy i Pellicer, per la seva dedicació durant  40 anys a la cobla Jovenívola de Sabadell, principal artífex de la fundació de la Cobla l'any 1976 de la que encara avui dia n'és representant.
L'alcalde de Roda de Ter, Sr. Albert Serra i el president del Consell Comarcal d'Osona, Sr. Joan Roca, lliuren una placa commemorativa a cadascun d'ells com agraïment pel seu esforç i dedicació.


Històric i emotiu moment en que l'alcalde de Les Masies de Roda, Sr. Ramon Isern, lliura l'estendard de l'Aplec a l'alcalde de Seva, Sr. Xavier Rierola, municipi organitzador de l'11è aplec comarcal l'any 2017.


Les tres cobles conjuntament interpretant la sardana "L'ausetana"  del compositor Xavier Forcada, (a l'esquerra de la imatge) estrenada a sant Martí de Centelles en el 8è Aplec Comarcal l'any 2014.

Foto-Galeria
Reconeixement també a la Cobla Jovenívola de Sabadell pel seu 40è aniversari i a la cobla Ciutat de Girona pels 10 anys d'assistència a l'Aplec Comarcal i una menció molt especial d'agraïment a l'amic Joan Codina que gràcies al seu esforç i treball organitzatiu, assegura cada any l'èxit d'aquest aplec.


Related Posts with Thumbnails