divendres, 18 de maig del 2018

LA SARDANA DE L'ANY 2017



Confederació Sardanista de Catalunya

LA SARDANA DE L'ANY' 17 

CONCERT FINAL 

Centre Cívic d'Alcanar 
12 de maig de 2018 


 Els 10 compositors finalistes del concurs "La Sardana de l'Any 2017" amb la regidora Mercè Fischer de l'Ajuntament d'Alcanar i el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado.


Jordi Romeva, qui va ser president de la Federació Sardanista de Catalunya, i pare del conseller d'Exteriors Raül Romeva, ha rebut un ram de clavells groc i ha dipositat una flor en cadascun dels  seients de la primera fila reservats als presos i exiliats polítics.


Interpretació  de les  10 sardanes  finalistes, amb la
participació de les cobles  "Marinada" i "Reus Jove"


  Premi Joventut: de "La Sardana de l`'Any
   2017":     "Nadal Montserratí" de Xavier 
   Ventosa. Accèssit  "Elegíaca" d'Albert Fontelles.


Premi de la Crítica de "La Sardana de l'Any 2017" "Per a tu Queralt" de Jordi Feliu (recull el premi Queralt Pedemonte). Accèssit per a "Trentena i amunt" d'Enric Ortí (recull el premi Imma Pujol).


 "DE MÚSIC A MITE"
La Final-Concert ha comptat amb l’estrena d’un resum del nou espectacle de la cobla Ciutat de Girona, ‘De músic a Mite’. L’obra se centra en la figura de Ricard Viladesau, en el marc del seu centenari. Es tracta d’un recorregut per la vida i l’obra de Ricard Viladesau a través de la música amb temes seus i d’altres compositors relacionats amb ell, amb un suport audiovisual. Els intèrprets en són la cobla Ciutat de Girona; Susana del Saz, actriu; Joan Torras, a la percussió i teclats, tots ells sota la direcció musical de Jesús Ventura. El guió és de Mercè Planas i el coordinador general n’és Francesc Sánchez Carcassés.

Direcció musical: Jesús Ventura


L'actriu Susana del Saz en un moment de l'espectacle.


El solista Josep Coll en una de les seves intervencions.



Moment de la lectura de l'escrutini de vots del Premi Popular a  càrrec  dels   presentadors  Josep Baiges  i  Rut Martínez.


Premi Popular de "La Sardana de l'Any 2017": "La vall de Ribes" de Josep Coll i Ferrando.  Accèssit per a "Nits d'estiu a Sant Llorenç" d'Alfred Abad


Interpretació de la sardana Guanyadora del Premi Popular de "La Sardana de l'Any" conjuntament per les dues cobles. 


Molt aplaudida l'entrada de l'Agrupació Musical Canareva d'Alcanar amb el seu director Pascual Arnau, i la música del pasdoble, Sara de José Rafael Pascual Vilaplana.


Final de festa amb la interpretació de la sardana "Alcanar" de Francesc Mas Ros, per l'Agrupació Musical i les dues cobles.


Impressionant cant dels Segadors pels centenars de   sardanistes  que omplien  el Centre  Cívic  d'Alcanar.


Més fotografies del concert amb música de la sardana guanyadora del Premi Popular "La vall de Ribes" de Josep Coll i Ferrando.


Foto de família amb autoritats i guanyadors  de "La Sardana de l'Any 2017.

Han assistit a l'esdeveniment Joan Roig, tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Alcanar; Mercè Fischer, regidora de Festes i de Mitjans de Comunicació de l'Ajuntament d'Alcanar; Antoni Herrera, subdirector de la direcció general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya; M. Carme Navarro Balada, presidenta del Consell Comarcal del Montsià i Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya.

Related Posts with Thumbnails