dissabte, 16 de juliol del 2011

....APLEC DEL ROMESCO COLOMÍ


Amics del romesco

XVIII ROMESCADA POPULAR
XVI APLEC DE SARDANES

Santa Coloma de Queralt
16 de juliol de 2011



Cobles: Ciutat de Cornellà i Jovenívola d'Agramunt

La festa comença a 2/4 de 6 de la tarda amb l'Aplec de sardanes.


Mentre els sardanistes ballen les sardanes que alternativament van tocant
les dues cobles, unes exel·lents cuineres s'encarreguen de fer la romescada.



UNA RECEPTA

Tenint en compte que cada familia té el seu propi petit secret per tal d'elaborar el
"Romesco colomí", aquesta recepta és una de les mes tradicionals i bàsiques, a partir
d'ella podreu fer-la més o menys espessa, més picant, més dolça, ho afegir algún altre
ingredient com pot ser, pa fregit, alls, tomaquets, un gotet de vi blanc etc.

INGREDIENTS

Bacallà a ser posible de bona qualitat, oli d'oliva, ametlles i avellanes torrades, algun
carquinyoli, bitxo o be nyora, un farcellet d'herbes (llorer, romaní, farigola, etc)

PREPARACIÓ

El dia abans posem el bacallà a dessalar, sesquinça tenint cura de no fer trossos molt
petits i traient les pells i espines, sesprem per extreure tota l'aigua i intentant de
treure quasi tota la sal que normalment porta, si després el trobem dolç se'n podrà
afegir una mica. En una cassola rodona de terrisa posem l'oli, el bacallà, els farcellets i ho
posem a coure a foc molt fort, quan arrenqui el bull, si afegeix la picada que haurem fet
amb la resta d'ingredients i el bitxo triturat, es deixa coure a foc lent durant deu minuts
i ja es pot servir.


CONCURS DE ROMESCO
Per tal de promocionar el romesco colomí, l'entitat organitzadora de l'Aplec convoca el Concurs de Romesco amb dues categories: ADULTS i INFANTS.

EL JURAT
Moment en que el jurat qualificador puntua les 9 versions de romesco que competien en el concurs, tenint en compte el gust i la presentació del plat.

Els guanyadors del concurs en les dues categories de infants i adults.

Premis per a tots els concursants amb lots de productes colomins.


A arribat el moment de repartir els 160 quilos de
bacallà, convertits en més de 800 racions de romesco.


Panoràmica de la plaça Major amb els més de 800
comensals menjant el típic "Romesco Colomí".


Visca!!! La típica romescada popular de Santa Coloma de Queralt.

FI DE FESTA
Ball a la fresca i música en viu amb el grup FLASH-4, fins a les tantes....


Felicitats a l'Ajuntament i col·laboradors, en especial a tots els components
dels Amics del Romesco
que any rere any, amb il·lusió i esforç, fan posible
aquesta gran festa popular a Santa Coloma de Queralt.



CURIOSITATS

4 comentaris:

Carme Pey ha dit...

Quina feinada Francesc!!!!!! i amb
recepta de cuina incluïda.Quasi que aquesta gent et podrian dedicar un carrer del poble,jejeje.
Un molt bon reportatge.

Carles Roca ha dit...

Hola Francesc i Angels
Moltes gràcies per aquest reportatge tant complet. Com et deia un dia, la sardana es part de la Festa, qui vulgui que ho entengui. Nosaltres hem volgut dins de la nostra festa integrar la Sardana i enguany tu n'has estat un convidat especial. Esperem poder comptar amb vosaltres sempre que vulgueu.
Per cert no som Entitat Sardanista, però dins dels amics hi han bons sardanistes.

Carles Roca ha dit...

Hola Francesc i Angels.
Moltissimes gràcies per aquest reportatge tant complert.
Com et dei un dia la sardana es part de la Festa i com be vas poder veure en la nostra Festa hi ha integrada la Sardana. Tot i ser un aplec força petit, penso que ja es consolidat. Gràcies per la vostra col·laboració i sempre que vulgeu sereu ben rebuts.
Amics del Romesco

ana, ha dit...

Hola ,Bon dia..Macos..
Precios reportatge i profesional...
Será cuestiò d'anar l'any vinent..
Grácies,grácies,grácies..

Related Posts with Thumbnails