divendres, 29 de gener del 2016

SOM CULTURA POPULAR



 MOSTRA    DEL   PATRIMONI
 IMMATERIAL A BARCELONA

SANT ANDREU - FABRA I COATS 
Dissabte 23 de gener de 2016 

Plaça de Can Fabra
16-18 H

 Actuació de l'Esbart Maragall amb l'acompanyament musical de la
   Cobla Sant Jordi - Ciutat de  Barcelona  dirigida per Jesús Ventura. 


Exhibició conjunta de la Colla Sardanista Xàldiga i l'Esbat Maragall. 


 Ball  de  Rams de Sant  Andreu de Palomar, obert a tothom.  El 
 ball s'ha representat tal i com es balla a l'Esclat de Festa Major.


Imatges de la Colla Sardanista Xàldiga durant l'exhibició de punts lliures.


FESTES DE L'ÓS DEL VALLESPIR. Símbol de tota una comarca, les Festes de l'Ós són festes tradicionals identitàries ancestrals. Eixides del mite d'en Joan  de l'Ós, constitueixen ritus iniciàtics i són una veritable celebració de la revifalla de la primavera i de la fertilitat.


Ballada popular de sardanes amb la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.


Presentació del llibre 

SARDANA I COMUNICACIÓ
(GUIA DE MITJANS SARDANISTES)

Espai Josep Bota  
19 H


Aquest llibret és un recull dels mitjans d'informació dels quals s'ha pogut recopilar informació que tenen avui en dia programes o seccions d'informació sardanista. L'objectiu és donar a conèixer tots els mitjans i augmentar-ne la difusió i abast, veure'n el volum i saber el temps que fa que existeixen. 

Aquesta guia recopila més de 80 mitjans, separats per categories per ordre alfabètic. Així, s'hi troben ràdios, programes radiofònics per internet, revistes, seccions de diari webs i blogs. Entre les dades que s'hi faciliten hi consten els responsables, la 1ª edició o emissió, el dial, el dia d'emissió i reemissió en el cas de les ràdios, la periodicitat en el cas dels mitjans escrits, les dades de contacte i els perfils de les xarxes socials. 


Presentació de l'acte a càrrec de Quim Rutllant i Ester Plana del programa "Mans" de Catalunya Ràdio.
D'esquerra a dreta: Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya; Lluís Puig, director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya: Montserrat Benedí, presidenta del Districte de Sant Andreu; Francesc Fabregat, responsable de Cultura Popular de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) de l'Ajuntament de Barcelona; Enric Frigola, oordinador de la programació de Ràdio Estel, Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Cataluynya i premi Ofici de Periodista del Col·legi de Periodistes de Catalunya.


  Taula rodona. D'esquerra a dreta: Ester Plana, Quim  Rutllant,
   Jesús  Ventura, Jordi  Saura, Joan Teixidor   i Jordi  Canaleta.


Els assistents recollint la nova Guia.


Foto de família. D'esquerra a dreta: Jordi Canaleta, programa "Compàs de Cobla" a Ràdio Arbúcies, Quim Rutllant, programa "Mans" a Catalunya Ràdio, Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Jordi Saura, programa "Esperit de Festa" i "Sardanes" a Ràdio Sabadell, Jesús Ventura, programa "Fes ta festa" a Ràdio 4, Joan Teixidor, programa" La dansa catalana"  a Ràdio Palamós, Ester Plana, programa "Mans" a Catalunya Ràdio.



Organitza: Servei de Cultura Popular i el Museu Etnològic de l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural, l'ENS de l'Associacionisme Cultural Català i la Federació d'Ateneus de Catalunya.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

felicitats pel reportatge. Com és q ets arreu? tens un doble?

Montserrat ha dit...

Moltes felicitats pel reportatge , Montserrat

Related Posts with Thumbnails