dilluns, 2 de gener del 2017

CASA DE LA SARDANA


Comencen les obres de la
"Casa de la Sardana"

Barcelona
30 de desembre de 2016


 La ubicació de la futura "Casa de la Sardana" serà al carrer Pou de la 
  Figuera , 15,  actual seu de l'Agrupació Cultural Folklòrica  Barcelona. 


Amb un esdeveniment institucional  d'enderroc simbòlic han començat les obres de  reforma del local que acollirà la "Casa de la Sardana", la instal·lació que servirà per unificar les seus de totes les entitats sardanistes de caire nacional, territorial i municipal. A l'esdeveniment i han assistit Francesc Fabregat, Cap de Cultura Popular de l'Ajuntament de Barcelona; Joaquim Rucabado , president de la confederació Sardanista de Catalunya, i d'altres responsables de les principals entitats sardanistes de la ciutat i de Catalunya. La reforma del local actual contempla la creació d'una sala polivalent en format d'auditori i una zona d'oficines, així com l'optimització de l'espai actual amb una nova distribució, més funcional, adaptada a les necessitats previstes . La "Casa de la Sardana" serà un lloc dedicat a la sardana en tots els seus vessants, per optimitzar recursos i potenciar les dinàmiques de cadascuna  de les entitats, a part de fomentar el treball en comú, el debat i la unitat de criteris.
La "Casa de la Sardana" s'integra a la Xarxa de Cases de la Festa de l'Ajuntament de Barcelona, un seguit d'espais de cultura popular i tradicional repartits pels diferents barris, que acullen entitats d'àmbits diversos  on promoure la cultura popular i tradicional, formar sobre ella i fer-ne recerca i desenvolupar diverses activitats de preparació i difusió, obertes a tothom.


El termini de l'execució de l'obra amb un pressupost de 70.000  euros  es de tres mesos i la inauguració oficial de la nova  instal·lació es preveu que sigui pels voltants de Sant Jordi.


    Entitats de diversos àmbits territorials
Les entitats nacionals que s'hi acolliran seran La Confederació Sardanista de Catalunya, la Unió de Colles sardanistes de Catalunya, l'Obra del Ballet Popular, la Fundació Universal de la Sardana, la Unió d'Aplecs de Catalunya i l'associació de Cobles de Catalunya (actualment en procés de constitució). També serà la seu d'entitats de caire territorial com la Federació Sardanista de les Comarques Barcelonines (també en procés de formació), la Comissió d'Aplecs de les Comarques Barcelonines. Igualment servirà de seu de les entitats sardanistes municipals; l'Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona, el Foment de la Sardana de Barcelona, la coordinadora d'Entitats Sardanistes de Barcelona, les Colles Sardanistes de Barcelona Ciutat i l'Obra Sardanista Violetes del Bosc. També hi podran tenir cabuda totes les entitats relacionades amb el món de la sardana i la cobla que hi estiguin interessades.

Foto-Galeria


Related Posts with Thumbnails