dimecres, 20 de juny del 2018

PLAÇA DE JOAQUIM SERRA



Inauguració de la Plaça de Joaquim Serra
i Dia Universal de la Sardana 2018



Aquest diumenge, 17 de juny, en el marc del Dia Universal de la Sardana, l'Ajuntament de Barcelona inaugura la Plaça de Joaquim Serra. L'emplaçament de la nova plaça s'ubica a Nou Barris, al costat la Plaça Major del Districte. La cerimònia compta amb una ballada doble a càrrec de les cobles Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i Mediterrània.


Després de la interpretació de diverses sardanes, se celebra la cerimònia oficial d'inauguració. 
Jesús Ventura, president de l'Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona, músic i compositor i expert en la figura de Joaquim Serra inicia els parlaments. Tot seguit, Ramon Rodón, president de L'Ideal d'en Clavé, explica els antecedents i els passos que han portat fins a aquesta inauguració. Seguidament intervé Alfons Miró, en nom de la família i a continuació Carlos Izquierdo, Conseller Municipal de Cultura del Districte. Clou la cerimònia Laura Borràs, Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya.


Autoritats i familiars instants abans d'inaugurar la nova plaça.


 Moment històric en que les nétes del mestre, 
Rosa i Maria del Claustre, destapen la placa.


 NÉT,  NÉTES  I BESNÉTA,  SOTA LA  PLACA 
 QUE DONA NOM A LA PLAÇA DEL SEU AVI. 


La plaça dedicada a Joaquim Serra és un espai enjardinat i ample. L'Ideal d'en Clavé preveu celebrar-hi enguany el seu 50è Aplec de Tardor. Però també per les seves possibilitats i pel títol que porta, serà la seu de diverses ballades de sardanes durant l'any.



Fotografies de la inauguració amb un fragment del poema simfònic del mestre Serra, "Puigsoliu" interpretat per la Banda Municipal de Barcelona sota la direcció de Salvador Brotons.


Related Posts with Thumbnails