diumenge, 28 de juliol del 2019

LES SANTES 2019



LES SANTES

Festa Major de Mataró

Pati de la Residencia Sant Josep  
28 de juliol de 2019 

CONCERT DE SARDANES 
 La Principal de la Bisbal - Direcció: Francesc Cassú 

La Principal de la Bisbal ofereix un any més el tradicional concert de sardanes, sota la direcció de Francesc Cassú. Enguany, amb motiu dels 300 anys de flabiol a Mataró, el programa inclou L’amic flabiolaire, peça obligada de flabiol, autoria del mataroní Josep Soler Saurí. També s’hi podran sentir peces d’altres compositors amb vincles amb la ciutat, com Honorat Vilamanyà o Ricard Viladesau.

Narració  i   presentació   a
càrrec de Francesc Ibáñez.


"Un crit al cel" de Lluís Pujals interpretada com a tible solista per ell mateix, és una espectacular sardana que acaba amb un pinyol impossible que Pujals sap mantenir amb una naturalitat tant sorprenent com contundent.


Gerard Serrat, solista de fiscorn en la sardana "Retorn" de Josep Coll.


"Quina canya" de Josep Cassú, dirigida pel mateix autor i interpretada pels solistes de tible, Biel Castelló i Lluís Pujals i de tenora, Ferran Miàs i Jordi Carreras.


"Lamic flabiolaire", interpretada pel virtuós del flabiol, Pere Rabasseda, peça obligada de flabiol del mataroní Josep Soler Saurí. En la seva dilatada singladura sardanística formà part, com a flabiolaire, de les cobles Iluro, Antiga lluro, Nova lluro, Els Verds de Mataró, i Costa Daurada.


Captivadora, de Josep Gispert, espectacularment interpretada pels tenores de la cobla, Ferran Miàs i Jordi Carreras.


Més d'un miler de persones  omplie el pati de la Residència Sant Josep, corejant el tant esperat Bequetero, peça musical de Gustavo Pascual Falcó que és toca durant Les Santes, Festa Major de Mataró, sona per tot arreu i a tota hora. La ciutat l'ha fet el seu himne oficiós.


La Santa Espina per cloure aquest fantàstic concert que el públic va premiar a la cobla i al seu director amb forts i llargs aplaudiments.


Més fotografies amb música de la sardana L'amic flabiolaire.

Related Posts with Thumbnails