dimarts, 13 de setembre del 2016

APLEC DE LA GARRIGA



Aplec de la Sardana
La Garriga 

60 anys d'aplec

10 de setembre de 2016 

    Cobles: Mil·lenària; Ciutat de Girona i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona


En el transcurs de l'Aplec es va estrenar la sardana Sardanistes garriguencs, del jove compositor local,  Marçal Ramon, sardana dedicada a totes les generacions de garriguencs que han estimat i treballat per la nostra dansa.


Aspecte del Pavelló de Can Noguera durant l'Aplec, amb taules habilitades al
 fons de la  pista per la botifarrada popular, de la típica botifarra de la Garriga.


Les 13 colles inscrites durant l'exhibició.


La colla classificada en primer lloc ballant la sardana del concurs.

MANIFEST DEL 10 DE SETEMBRE  A LA GARRIGA
Bona nit, senyors, senyores, em dic Jaume i em dedico a cantar històries i romanços. Avui m'han demanat que us llegís un manifest, i ho he acceptat de bon grat tot i que el que a mi em va és més cantar que no pas parlar. 


Començaré llegint, molt breument, un dels múltiples manifestos i encoratjaments  que ens han estat enviant tant des d'Òmnium Cultural com de l'Assemblea Nacional Catalana. I després cantarem alguna corrandeta adient a la Diada.  

No seriem on som si no haguéssim sortit al carrer cada Onze de Setembre.

Si les manifestacions de les diades dels darrers quatre anys no haguessin sigut un èxit, avui no tindríem un Parlament amb majoria sobiranista. Si els polítics ni sentissin el nostre alè, no tindríem un procés constituent en marxa i unes estructures d'estat a punt d'executar..

Només quan has sortit al carrer, Catalunya ha fet passos ferms cap a la independència. I enguany no podem ser menys . Aquest Onze de Setembre hem de desbordar els carrers de Barcelona, Lleida, Tarragona, Berga i Salt per exigir als polítics catalans que no s'adormin i acabin la feina.

Aquest Onze de Setembre demostrarem un any més que no renunciem al somni. Perquè només si aquesta Diada som molts, podrem podrem exigir als nostres polítics que aquesta legislatura sigui la de la proclamació de de la República Catalana. Només els podrem exigir que no ens fallin si nosaltres no fallem. Aquest 11S no hi ha excuses, ningú pot fallar. Tu tampoc.

 Jaume Arnella


Acte seguit, el cantautor i romancer Jaume Arnella, a cantat  unes corrandes 
al·lusives al procés sobiranista amb  la entusiasta complicitat dels assistents.


Els moments mes emotius de la trobada van ser, la marxa de torxes; la lectura  del  manifest, l'Homenatge a la Senyera, l'Ofrena floral i el Cant de la Senyera i dels Segadors. (vídeo)
Música en directe del Cant de la Senyera interpretada per les tres cobles.

 

Foto  de  família de  l'Ajuntament  amb  l'alcaldessa Sra. Meritxell Budó, el segon
 tinent d'alcalde i regidor d'Esports Sr. Joan Esteban Sans i personal de l'alcaldia.
 
Related Posts with Thumbnails