dissabte, 10 de setembre del 2016

SARDANES PER LA INDEPENDÈNCIA


EL SARDANISME AMB EL DRET A DECIDIR

TE'N RECORDES?


10 de juliol de 2010, pancarta de la Federació Sardanista de  Catalunya  i  l'Obra  del  Ballet  Popular, al Passeig de Gràcia de Barcelona amb  el  lema  oficial  de la  manifestació.


3 de març de 2013, acte de presentació nacional  de la Sectorial  Sardanes per la Independència a Cornellà de Llobregat. Imatges de la  Cobla per la Independència (amb més de 40 músics),   parlaments  d'autoritats  i  lectura  del  manifest.

     FEM REALITAT AQUEST SOMNI
11 de  setembre de 2015 "La Via  Lliure" amb
centenars de milers de manifestants omplint
 la Meridiana per  demanar  la independència


Diada Nacional de Catalunya 2016

"A punt"

Enguany la mobilització es divideix en quaranta-quatre trams repartits en cinc ciutats: Barcelona, Berga, Lleida, Salt i Tarragona.

A Berga, es farà al passeig de la Pau; a Tarragona, a la Rambla Nova; a Lleida, a la llera del Segre; a Salt, al passeig dels Països Catalans; i a Barcelona, al passeig de Lluís Companys i al passeig de Sant Joan fins a la Diagonal. Diumenge a les 17.14 les campanes de la Seu Vella de Lleida sonaran per assenyalar el començament de l’acte i els escenaris de cada ciutat, que seran connectats, es donaran pas l’un a l’altre.
A Barcelona
La mobilització es concentrarà entre el passeig de Sant Joan i el passeig de Lluís Companys (del tram número 37 fins el 44).
Hi ha 6 trams que corresponen a 7 comarques diferents: Barcelonès, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Baix Llobregat, Maresme, Garraf, Alt Penedès i un tram especial per als altres territoris dels Països Catalans.


Els organitzadors han volgut donar un significat a la mobilització a cadascuna de les cinc ciutats: ‘Salt és la República de la solidaritat i de la diversitat. El país de tots, de la justícia social, del respecte a la immigració, de la convivència, de la protecció dels refugiats.’ ‘Berga és la República de la cultura i representa les arrels d’una identitat viva, diversa, en construcció permanent.’ ‘Tarragona és la República en xarxa i de progrés. És futur i progrés econòmic, en contrast amb el sagnant dèficit d’infrastructures actual, sense corredor mediterrani, amb la potencialitat econòmica escapçada.’ ‘Lleida és la República de l’equilibri territorial. És el país amb diversitat de territoris, paisatges, necessitats, que fa present l’equilibri territorial, la pagesia.’ ‘Barcelona és la República de les llibertats, la seu històrica de la nostra sobirania i la futura capital de la República Catalana, la garantia de les nostres llibertats ciutadanes.’ La lectura del manifest serà una, però es farà per punts i per temàtica.

Qui llegirà els manifestos?
Els qui llegiran els manifestos en cada ciutat són: A Lleida, l’escriptora Núria Barbal; a Berga, la corredora Núria Picas; a Salt, Gerard Quintana; a Tarragona, el portaveu de la PDE Manolo Tomàs, i a Barcelona, el cineasta Pere Portabella. 


En acabar la manifestació de Barcelona, GRAN BALLADA DE SARDANES a la Plaça de Tetuan, amb la Cobla per la Independència formada per músics de reconegut prestigi.
T'ESPEREM!! 

1 comentari:

Ramon Poch Verdaguer ha dit...

Un reportage de "Prime Time". Moltes gràcies, avi Botet. "Qui té un amic té un tresor" Bona diada, bona ballada i bon reportatge per immortalitzar-la al teu blog.

Related Posts with Thumbnails