diumenge, 18 de juny del 2017

CASA DE LA SARDANA



Confederació Sardanista de Catalunya

Inauguració de la
 Casa de la Sardana

Barcelona - Pou de la Figuera, 15 
16 de juny de 2017 


A l’esdeveniment hi ha assistit Santi Vila, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, qui ha indicat que “si volem ser un país inquiet i creatiu hem de ser fidels a la tradició i les arrels profundes”, alhora que ha destacat que la sardana sap integrar qualsevol ciutadà. A més a més, ha remarcat que “la sardana ha sabut mantenir el seu esperit mentre que el folklore s’ha especialitzat”. D’altra banda, Jaume Collboni, tinent d'alcaldia d'Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, que ha remarcat que “Barcelona té el compromís per vetllar per la cultura popular i n’és un exemple que les ciutats convidades a les Festes de la Mercè veuen el desplegament que fem en el seu suport i els sorprèn”. També ha destacat que la Casa de la Sardana serà la 13a Casa de la Festa de la ciutat, però la 1a que abarca l’àmbit nacional gràcies a la Confederació Sardanista de Catalunya.


S'ha anunciat oficialment que la Confederació Sardanista de Catalunya ha iniciat el procés perquè la sardana sigui inscrita per la UNESCO en la Llista del Patrimoni Cultural Immaterial i en aquest marc es preveu endegar properament una campanya de finançament popular per recaptar fons per poder afrontar algunes de les despeses que suposa desenvolupar aquest projecte. A més a més, s’ha creat un logotip específic per fomentar i impulsar la candidatura per inserir-lo a qualsevol tipus de comunicació sardanista que es faci per tal de difondre el projecte, però també com a prova de la implicació i vinculació del món sardanista per aconseguir aquesta fita.


També hi ha assistit Lluís Puig, director general de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals; Xavier Trias, regidor a l’Ajuntament de Barcelona; Jaume Ciurana, regidor de l’Ajuntament de Barcelona i diputat a la Diputació de Barcelona; Francesc Fabregat, responsable de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB); Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya; Jesús Ventura, president de l'Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona, entitat que ha facilitat la creació d’aquest espai, i d’altres responsables de les principals entitats sardanistes de la ciutat i de Catalunya.


Lectura del missatge del president Puigdemont en suport de la sardana.
En ocasió del Dia Universal de la Sardana 2017.



Visita a les noves instal·lacions i brindis amb cava.


Lluïda l'actuació dels Cavallets Cotoners de Barcelona.


  Molt aplaudida l'estrena de la sardana "Casardana" 
  de   Carles Santiago amb la cobla Sant Jordi-Ciutat 
  de Barcelona.


Exhibició de les colles de sardana esportiva de Barcelona.


Fotografies amb un fragment de la sardana de Carles Santiago "Casardana".





Related Posts with Thumbnails